www.krampegaard.dk

Nyheder:

6. august 2011

Bornholms Dyrskue 1. - 3. juli 2011

 

Et dejligt dyrskue igen i år.

Vi havde vores ene avlshoppe, Drybarrows Jewel II, og vores avlshingst, Wellbrow Raider, med denne gang. De deltog i præsentation (lørdag og søndag), Racernes Kvadrilje (lørdag og søndag) og Racernes Ringridning (søndag). I år var det os selv som var red, Charlotte på Jewel og Peter på Raider.

 

Der var i år taget et rigtigt godt initiativ til at alle hesteshows m.v. skulle samlet til et sammenhængende arrangement, således at publikum kunne få en samlet oplevelse.

Stor ros og tak til initiativtagerne, Bornholms Landbrug og ”praktiske grise”.

Showet viste både Racernes Kvadrilje (som showet startede med), fjordheste-kvadrilje, hestevæddeløb (Masterløb, Frederiksborghesten), ponytravløb, maratonløb (Bornholms Køreselskab), fremvisning af hestevogne m.m. Alt i alt et meget underholdende og varieret program, som viste mange sider af brugen af heste m.v.

Vi har trænet flere gange med de øvrige deltagere til kvadriljen, så holdet kunne ”levere varen” til publikum. Det var både underholdende, udfordrende og lærerigt samtidig med at vi lærte mange søde hestefolk at kende ved denne lejlighed.

Udstyret skulle vi også tænke på – altså tøjet. Temaet var ”tøj, som hører racen til”. Der var gjort rigtigt meget ud af dette, som det ses på videoen/fotos. Vi selv var i brun tweedjakke og hvide ridebukser J Vi ses næsten forrest.

 

Næste års udfordring må være ringridning-træning: at kunne snuppe ringene :-)

 

Lidt om vejret: Fine temperaturer, lidt tørt fredag, lidt vådt lørdag da vi spiste aftensmad (skybrud) men så tog støvskyerne fra om fredagen af og det er jo med at se det positive ved tingene J Det var nu ikke så vådt søndag, dog var der lidt tåge, som det måske fremgår af fotos og video.

 

23. april 2011

Bornholms Dyrskue juli 2011

 

Traditionen tro deltager vi på dette års bornholmske dyrskue. Denne gang i et nyt arrangement på dyrskuet - Racernes Kvadrille. Det glæder vi os meget til. Dejligt med nye initiativer.

Der vil i år som noget nyt være et længere sammenhængende arrangement med diverse hesteindslag - heriblandt kvadrillen. Spændende og dejligt med flere efterfølgende indslag.

 

Vi deltager også i ringridning, hvis dette er på igen i år.

 

8. oktober 2010

Dyrskue 2010 (juli 2010)

Traditionen tro deltog vi i dette år Bornholms Dyrskue. Dette års deltagelse var med: 4 ponyer til præsentation (lørdag og søndag), racernes ringridning (lørdag) og dette års højdepunkt for os - vores show (søndag) – Krampegaards Kvadrilleshow – 5 Zorro-ryttere.

 

Det var et meget fint vejr, men også meget varmt. Der var ikke så mange gæster som man kunne have ønsket, mange var nok taget til de dejlige bornholmske strande. Nåh nok om det og det er jo også langt bedre at solen skinner end at det regner hele tiden.

Bare ærgerligt at der ikke kom flere gæster end der gjorde, for der er jo mange som gør et rigtigt stort stykke arbejde for at lave dyrskuet. Vi vil benytte lejligheden til at sige til dem: ”Hvor er det dejligt, så vi kan have et dyrskue J

 

Dyrskuet og præsentationerne gik fint. Mange kom for at se dem og mange spurgte søndag hvad de skulle, nu de stod med trenser og sadler på og pigerne i sort tøj og hatte ovenpå deres ridehjelme: De var klar til at lave show lige efter præsentationen J

Flere havde også set dem træne, hvilket de gjorde hver formiddag, mens vi var på skuet, så ponyerne og rytterne fik finpudset showet og alle fik rørt ”lemmerne”.

 

Fotos kan ses her og i galleriet.

 

Racernes Ringridning blev det også til – denne gang med Heidi og Christiane i sadlerne på henholdsvis Wellbrow Raider og Drybarrow Jewel II. Begge ryttere – og Jewel - var nye i denne disciplin, men klarede sig rigtigt, rigtigt fint ved at Christiane kvitterede med at tage ringen allerede i hendes første forsøg. Hun tabte ringen men fik dog godkendt med 1 point for denne – Super. Det blev ikke til flere ringe (2 forsøg hver) men både ponyers og rytteres humør var helt i top og syntes at var bare så fedt: ”Hvornår er der ringridning igen?”. For god ordens skyld, så kan vi sige at det var pigerne som spurgte, men vi er sikre på at ponyerne ville have spurgt om det samme hvis de kunne J Ja, hvornår? Ja, først næste år… og så har vi lovet et par andre at det bliver deres tur – de vil nemlig også meget gerne. Måske vi skal bede arrangørerne ændre programmet, så der kan være ringridning både fredag, lørdag og søndag. Vi vil tro at publikum også vil synes om dette – ringridningen er nemlig altid et trækplaster.

 

Fotos kan ses her og i galleriet.

 

Og så her om højdepunktet dette år:

Der er blevet arbejdet meget ihærdigt til dette års dyrskue. 5 ryttere og 5 ponyer har trænet, trænet og atter trænet for at skulle være klar. Vi synes at vi i år skulle andet end ”bare” være med til præsentation, så 5 ryttere indvilligede i at skulle træne til at show. Vi kom lidt sent i gang pga. dette års vinter, som ikke ville slippe taget – meget sne og meget søle gør at det er svært at træne – især når vi skulle i gang med en ny pony.

Showet udviklede sig til at skulle have et navn, et tema og ikke mindst tøj – altså en helhed: Krampegaards Kvadrille-show: ”HYKCK (udtalt: hyg) med Nice Hair og Colours

HYKCK er forbogstaverne på pigerne i den rækkefølge de skulle ride i showet: Heidi på Raider, Yasmin på Beauty, Kim på Frija, Christiane på Jewel og Katrine på Bob.

Temaet blev Zorro.

Hair: pigernes og ponyernes flotte hårpragt, ponyernes flot nyredt og pigernes ligeså, men også pyntet og flettet med bånd med vores logos farve, en lys grøn.

Colours: selvfølgelig ponyernes, pigernes hårfarver og igen vores logofarve som kunne ses på: små slipssnore på pigernes skjorter, sadelunderlag og det flettede bånd i pigernes hår.

Tøjet/temaet er kommet ud fra ordet farve: Zorros sorte tøj. Altså blev pigerne forvandlet til kvindelige udgaver af Zorro: sort hat sat udenpå ridehjelmen, sort maske, sort kort jakke, sort skjorte, sorte bukser og sorte ridestøvler.

Vi synes de så så flotte ud alle sammen – både ponyer og piger.

Dette betød ihærdig og meget engageret arbejde, men også helt uundgåeligt sjov og træthed for pigerne - både med og uden heste. Både show og kvadrille er nyt for næsten alle pigerne og for ponyerne. Vi synes de alle har klaret dette projekt til 13 eller 12, som jo er den højeste karakter der kan gives i dag.

Det har været en meget spændende og lærerig proces for alle – Vi er klar til dette igen næste år J

Showets niveau var tænkt ud fra at vi skulle have en ny pony med og at pigerne ikke havde prøvet at ride kvadrille før – altså blev det til lidt skridt og trav det meste af showet med lidt ambitiøse kombinationer, men med en sværhedsgrad som kunne reduceres, hvis vi kunne se at rytterne ikke kunne opnå en passende rutine, en følelse af at skulle udfordres, men samtidig føle at de kunne klare det.

Vi synes det lykkedes meget meget fint med nogle få justeringer undervejs.

Pigerne var lidt utilfredse med dem selv, da der skete lidt fejl og der var tegn på manglende rutine og for lidt træning (vi var kommet for sent i gang som tidligere omtalt), men som sagt synes vi andre, som så på, at de gjorde det rigtigt, rigtigt godt – vi er meget, meget stolte af dem.

 

Der opstod vist lidt forvirring hos speakeren til showet, kunne vi høre. Vi måtte tage Bob ud af showet og vi havde en ”ikke-fell-pony” med, som er skimmel som Bob… Forvirringen opstod fordi Beauty blev forvekslet med Bob. Til dem som så showet: Beauty er en ældre skimlet rutineret blandingshoppe fra 1986 – Bob er også en skimmel, men kun 4 år … og han var altså ikke med alligevel.

 

Vi vil benytte lejligheden til at takke speakeren mange gange for den fine musik, der blev spillet til showet og de fine kommentarer han kom med. Vi skal nok blive bedre til at levere de rette informationer til dig. Beklager forvirringen.

 

Videoklip er under redigering og vil snart kunne ses her.

 

Fotos kan ses her og i galleriet.

 

27. april 2010

Endelig er foråret kommet.

Sneen forsvandt endelig for en lille måned siden og foråret er kommet. Dejligt.

Krampegaard ønsker alle et godt forår. Alle avlere ønskes held og lykke med med dette års nye føl.

 

Hazel er afhentet til sin nye ejer. Hun har det godt. Det har Ponderosa også.

 

Der kommer ingen føl hos os dette forår. Vi valgte sidste år ikke at lade vores hopper bedække. Vores salgsliste skal minimeres førend vi avler flere Krampegaard-føl.

Selvfølgelig savner vi at se små søde nye føl kommer til verden og se dem nyde hinanden og en god spurt på folden, men det har nu også sin fordele. Vores ridepiger nyder, at der ikke skal tages hensyn til højgravide hopper og/eller følbasser.

 

6. februar 2010

Prins døde 30. januar 2010...

Kolik. Ingen dyrlæge kunne komme pga. voldsom snestorm.

 

27. november 2009

Efterårets gøremål og næste års føl

Efteråret er godt i gang. Det har blæst lige vel rigeligt synes vi, men sådan er det jo altid på denne årstid og egentlig er vejret jo fint, for det er stadig meget mildt - og det er vi meget glade for.

Fravænning af føl er godt i gang, vores arbejde med håndtering af føllene og de øvrige ponyer går sin vante gang, der trænes ponyer på ridebanen - fra jorden og på ryggen, herudover hygger ponyerne sig i hinandens selskab på foldene. Lidt omrokering af ponyer og skurer er i gang pga. af fravænning og den kommende vinter.

Ja, de daglige almindeligheder, som foregår på alle stutterier, og som vi nyder, for vi elsker jo arbejdet med hestene.

Næste år ved denne tid bliver det lidt anderledes, idet vi ingen føl venter til foråret, for vi har ikke ifolet vores avlshopper i år. De bliver heller ikke ifolet, førend vi har solgt nogle af de ponyer vi har nu.

Skulle du ønske føl efter Raider – efter vores eller egen hoppe - er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

 

14. oktober

Opdatering af salgsiden m.v.

Der arbejdes i denne tid hærdigt med at få lavet hjemmesiden færdig, så alle "knapper virker" og der er indhold på disse.

Vi arbejder bl.a. på salgssiden, avl, og øvrige, så kig ind i de nærmeste dage for at læse mere.

Der vil selvfølgelig løbende blive tilføjet, ændret o.s.v. helt som en hjemmeside normalt fungerer, hvilket vil kunne ses på nogle af de allerede eksisterende sider.

 

Linkssiden er nu klar til brug.

 

Galleriet er blevet udbygget en hel del med mange fotos af alle vores ponyer, mange følfotos, mange stemningsfotos, vinterbilleder m.m.

Vi har forsøgt at lave galleriet, så det både er interessant for avlsfolk, som vil se nærmere på vores avlsdyr og afkom, for køberen, som ønsker at se mange fotos af et muligt bud på deres næste pony, men også for dem som "bare" gerne til se mange fotos af ponyer - og selvfølgelig specielt Fell Ponyer - i mange forskellige sammenhænge og situationer. Vi håber dette er lykkedes.

Vi arbejder på, at man skal kunne se datoer på de fotos, man kan se under punktet Avl. Man kan på denne måde følge udviklingen og hurtigt se om billedet er forholdsvis nyt eller om det er nogle måneder eller år gamle. Vi ved at dette er meget relevant, når man taler føl og plage, og arbejer derfor på denne service. 

 

25. juli 2009

Nyt i den senere tid

Vi har mange nyheder med denne gang. Ikke alle er lige nye, men dette for at fortælle jer lidt om, hvad som er sket der hos os i den senere tid. Så hvis du har lyst, læs videre nedenfor.

 

25. juli 2009

Hjemmeside har fået en ”make-over”

Som I kan se har vores hjemmeside fået en ”make-over”. Vi besluttede at prioritere at få gjort lidt ved denne. Da vi gik i gang, syntes Peter ikke at det var nok med lidt ny tekst, men at der skulle mere til. Vi besluttede, at den skulle have et nyt udseende samtidig. Vi håber I kan li’ vores nye design.

Vi synes selv at den ser lidt mere rar ud – dette skyldes især nok at vores logofarve er kommet på. Dejligt at den nu også kan ses på hjemmesiden og ikke kun på vores visitkort samt salgsfoldere. Vi synes også godt om de små fotos ved punkterne ”Avlshingst” m.v.

Vi har også som noget nyt skrevet lidt tekst om hver pony samt på næste alle billeder lavet det sådan at det er muligt at få information om hvad ponyen/erne hedder.

Vi håber I bliver glade for de nye tiltag og at det giver jer lyst til at komme igen J

 

25. juli 2009

Lidt info om den nye hjemmeside

Der er sat mange fotos under punktet ”Billeder”. Vi håber I vil nyde disse, som vi nyder at se ponyerne i virkeligheden. Vi har også valgt at indsætte nogle enkelte stemningsbilleder herfra gården – derfor nogle fotos uden ponyer. Vi håber I kan lide disse og at det er ok, at der ikke er ponyer på den alle J

Under punktet ”Avlshingst”, ”Hopper” og ”Avl” vil I kunne læse lidt om vores avlsdyr og afkom efter disse. Her kan I også kunne se forskellige fotos af dem. Der vil under ”Avl” vil I kunne ses fotos af vores afkom i forskellige aldre. Dermed vil I kan se, hvordan de har udviklet sig.

På nogle vil I kunne se eksempelvis Charlottes datter Yasmin, som hygger med nogle af ponyerne på folden.

 

15. juli 2009

Føl solgt

Krampegaards Hazel er nu solgt og skal til Fyn, når hun er fravænnet til efteråret.

 

14. juli 2009

Besøg på Krampegaard

Krampegaard har haft besøg af en ridelejr, som har hørt lidt om det at have stutteri, hvordan vi har lært Fell Ponyen at kende og de har fået lidt info om Fell Ponyen. Vi siger dem tak for besøget.

 

13. juli 2009

Krampegaards Oak og Krampegaards Pleno Verano er nu vallakker

Krampegaard Oak har været til salg som hingst, men er ikke blevet solgt og vi har derfor valgt at kastrere ham.

Krampegaards Pleno Verano (er ikke Fell Pony) er sat til salg og vi har den forbindelse valgt at kastrere ham.

 

10. juli 2009

Veloverstået dyrskue på Bornholm i Almindingen d. 3.-5. juli 2009

Vi har deltaget til racerepræsentation. Denne gang havde vi Wellbrow Raider og Krampegaards Pearl med.

Både os selv, vores hjælpere og ponyerne har nydt de 3 dyrskuedage. Ponyerne har nydt al den opmærksomhed de har fået, og det var en del. De stod næsten hele tiden ved forsiden af boksen, så folk kunne komme til at se dem og hilse på dem. Heidi red et par gange på Raider på en lille plads tæt ved vores bokse, så han fik lidt motion. Dette gav folk en mulighed at se ham ”in aktion”. Tilbagemeldinger på dette har været at det var rigtigt godt og at han præsenterede sig fint. Det synes vi jo også selv, men det er jo altid rart at høre det. Pearl fik samtidig en lille træktur og et par totter græs.

Vi havde fået en fin placering på pladsen. Det var nogle meget solrige dage, men vi var heldige at boksene kun en lille del af dagen havde solen stående lige ind.

Der var ikke helt så meget publikum på dyrskuet i år, som man kunne have tænkt sig, men dette skyldtes nok det meget varme vejr. Dette til trods havde vi mange besøgende både i staldområdet og de 2 gange vi var nede i ringen og vise ponyerne frem.

Både lørdag og søndag stod både Raider og Pearl fint og roligt nede i ringen og lod alle som havde lyst, komme tæt på sig og hilse på dem. Raider opførte sig både lørdag og søndag, sædvanen tro, eksemplarisk da vi trak rundt på travbanen bagefter, hvori Pearl om søndagen måske var blevet lidt mør af varmen. Hun var lidt urolig og flyttede hele tiden rundt på sig. Eller måske var det bare lidt indestængt energi – hvem ved.

Vi er sidst i rækken, og vi plejer at lade ponyerne trave ud, så publikum kan se dem trave. Dette gjorde vi også i år, men fordi Pearl var så ”vågen”, blev det for Pearl til et hop frem i stedet for – rundt om Peter – så trækkerne gik hurtigt over til skridt i stedet for denne gang i stedet for, og så gik hun fint med ud og ned til sin boks uden flere hop.

Ellers er hun jo en meget omgængelig og rolig pony, som I kan se på et af billederne, hvor hun tager sig en lille slapper inde i sin boks, og er upåvirket af at pigerne sidder rundt om hende.

I år har vi mødt lidt flere end ellers, som har hørt om Fell Ponyen, og mange er interesserede i at høre om den, se og hilse på dem. Det er dejligt, at der er denne interesse for racen. Det glæder os.

Vi vil benytte lejligheden til at sige vores hjælpere tak for hjælpen.

I år fandt vi ud af at dyrskuet havde lavet et fint skilt til os med ”Fell Pony” på, så det havde vi selvfølgelig med rundt de gange vi skulle vise ponyerne frem. Det havde de højst sandsynligt også lavet til os de 2 tidligere gange, men vi lærer jo hele tiden. Vi er glade for at vi havde det med rundt denne gang J

 

28. juni 2009

Alle føl har fået navne

Hoppe efter Beauty skal hedde Krampegaard Lilje.

Hoppe efter Frija skal hedde Krampegaards Hazel.

Hoppe efter Jewel skal hedde Krampegaards Amber.

Hingst efter Rowan skal hedde Krampegaards Tarragon.

 

21. maj 2009

Årets sidste føl

Årets sidste føl hos Stutteri Krampegaard er kommet til verden i dag.

Det blev et hingstføl efter Greenholme Rowan og Wellbrow Raider. Han har nogle gode lange ben og er en god stærk ”dreng”, som de øvrige efter Rowan. Han ligner meget hans helbror Krampegaards Oak fra sidste år.

 

7. maj 2009

Så blev det Jewels tur til at fole

Drybarrows Jewel II har folet og det blev et hoppeføl igen i år.  Føllet ligner sin helsøster Krampegaards Pearl fra sidste år. Hun er fin, stærk og smuk som sin mor. Føllet er efter Wellbrow Raider.

 

28. april 2009

Frija har folet

Frija van de Noordhof har folet og det blev et hoppeføl. Føllet er stærkt og robust, og i dag er allerede mere end fuld fart. Dejligt med så meget livskraft og Mor Frija får godt med motion. Føllet er efter Wellbrow Raider.

 

9. april 2009

Årets første føl på Krampegaard er født

Det er Beauty, som har folet. Føllet er en hoppe. Dejligt med et hoppeføl efter Beauty – det var et ønske hos Charlotte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krampegaard.dk © 2009