www.krampegaard.dk

Om Fell Ponyen:

 

 

Oprindelse

Fell Ponyen er en koldblodrace som stammer fra England og er en race, hvis rødder kan føres tilbage til ca. år 700. Her går den næsten vildt rundt på dens hjemegn på grænsen mellem England og Skotland. Den har været avlet til og brugt som transportmiddel af grundstoffer tværs over England fra de engelske miner i vest til fabrikkerne i øst. I dens hjemland går den ude hele året. Disse ting har gjort den hårdfør og dens rolige temperament har været en forudsætning for dens anvendelse.

Se mere på www.fellpomysociety.org.

 

Introduceret i Danmark

Fell Ponyen blev introduceret i Danmark på et stutteri i Nordsjælland i 2003. I 2005 da vi første gang stiftede bekendtskab med racen blev det anslået er der på verdensplan var ca. 6000 eksemplarer,  så det var en forholdsvis sjælden race, men den er efterhånden blevet mere kendt og findes nu rundt om i hele Danmark. Priserne i Danmark i 2003 var kr. 20.000,- for et føl og 40.000,- for en pony klar til rytter. Transportprisen fra Nordengland til Danmark var typisk 4-5.000,- + moms.

 

Kendetegnene er en stor hårpragt og en masse hovskæg. De har stærke ben, høje knæløft og god haseaktion. Dens farver må være sort, gråskimmel eller brun. Sort er mest almindelig. Hvide aftegninger er tilladt i moderation, men de er ikke velsete. Den har et roligt sind. Fell Ponyen må være max. 142,2 cm.

 

Den har mange evner, f.eks. er en fortræffelig kørehest - én Fell Pony kan trække en vogn med 6 voksne mænd. Herudover har den store evner for dressur -  især til klassisk dressur er den populær. Dette skyldes dens korte ryg, dens lethed for samling og dens høje knæløft med god haseaktion. Også til spring og jagter er den velegnet. Den er den meget sikker på benene, så man kommer sikkert i mål. Den har samtidig meget stærk fysik og kan sagtens bære en voksen. Også dens sind er yderst robust for den har en medfødt besindighed, en egenskab som er en stor kvalitet for eksempelvis en børnehest.

Alt i alt en pony som har meget alsidige evner og en super dejlig pony, som kan dække mange rytters og en familiens forskellige ridebehov.

 

 

 

 

Krampegaard.dk © 2009